Blog

Duurzaamheid als Sleutel tot Succes: ESG in de Ondernemingswereld

ESG

Voor veel bedrijven is ESG – Environmental, Social, Governance – uitgegroeid tot een essentiële ‘license to operate’. Tegenwoordig bepalen niet alleen financiële prestaties het succes van een onderneming, maar ook de impact op het milieu, de maatschappij en de wijze van bedrijfsvoering. ESG gaat verder dan milieubewust ondernemen; het omvat ook sociale doelstellingen en goed bestuur.

Nieuwe ESG-Wetgeving

De nieuwe ESG-wetgeving beslaat diverse onderwerpen, wat voor veel ondernemers als overweldigend kan aanvoelen. Toch presteren Belgische bedrijven vaak al beter op het vlak van ESG dan ze zelf denken. Op gebieden zoals opleiding,, personeelsbeleid en governance zijn we al behoorlijk gevorderd.

Eén van onze ondernemers vroeg om advies rond de veranderende regelgeving en de impact van de ESG waarden op zijn onderneming. We bekeken hoe de ESG waarde kan creëren voor de onderneming en hoe de ondernemer de ROI hiervan kan maximaliseren. Door gefocust te werken aan de ESG-actiepunten van het bedrijf, konden we de uitdagingen omzetten in concrete meerwaarde voor het bedrijf.

Hoe maak je best je eigen assessment?

Start met het in kaart brengen van de huidige ESG-prestaties en deze te vergelijken met andere bedrijven in uw sector. Bepaal wat er nog nodig is en of uw bedrijf in aanmerking komt voor subsidies. Hieruit vloeien de ESG-ambities voor uw onderneming voort.

Strategie en Implementatie

Stel op basis van deze ambities een roadmap op en implementeer gefaseerd de stappen.

Meten en Rapporteren

Welke meetpunten zijn relevant? Hoe verzamelt en monitort u data? Wat en wanneer communiceert u aan de stakeholders?

Audit en Assurance

Informeer je over de duurzaamheidsrapportage audits zodat je de onderneming reeds kan voorbereiden hierop.

Optimalisatie

Welke resultaten heeft u behaald? Waar is er ruimte voor verbetering? Evalueer tijdig het traject en bepaal de optimalisatiemogelijkheden voor de toekomst.

Streef naar Duurzame Groei

Wij inspireren en stimuleren bedrijven om gezonde keuzes te maken voor nu en in de toekomst. Een goed doordacht ESG-beleid vormt de basis voor een duurzame groeistrategie.

Deel dit blogbericht

LinkedIn
Facebook
X

Meer blog berichten

1. Nieuwe Investeringsaftrek Vooraf nog even meegeven dat voor investeringen vanaf 01.01.2024 het tarief van de investeringsaftrek op 8% blijft staan. De percentages voor de

Het welzijn van ons team staat oprecht centraal in team Lievyns. We begrijpen dat een goede balans tussen werk en privé essentieel is voor het

We begrijpen dat technologie een sleutelrol speelt niet alleen in de dienstverlening naar onze klanten, maar ook in het versterken van de samenwerking binnen ons

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten?

Neem vandaag contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.

Bij Ann Lievyns Accountancy staat uw toekomst centraal.

+ 250 tevreden klanten

%
9
Ann Lievyns Accountancy